maanantai 18. marraskuuta 2013

Kotikutoista: paperinarukranssi

Jouluvalotilanteeni on aina ollut huono, joten tänä vuonna päätin olla hyvissä ajoin liikkeellä. Kotikutoista-aivolisäkkeeseen oli jäänyt muhimaan ajatus ledeillä täytetystä paperinarukranssista, joten piipahdin Taito Shopissa ja Clas Ohlsonilla ostoksilla. Paperinarujen värivalikoiman laajuus yllätti minut, mutta päädyin olohuoneen väreihin sopivaan violettiin.

100 grammaa ohutta, ja ihanan väristä paperinarua 
Löysin useampia ohjeita kranssin tekemiseen, mutta ryhdyin kuitenkin sooloilemaan sekä puikkojen että silmukkamäärän kanssa. Minulla oli ennestään kasimilliset puikot kotona, ja kuvittelin niiden olevan tarpeeksi paksut. Todellisuudessa suosituskoot osuvat kympin ja viidentoista välille. Silmukkamääräksi valitsin summanmutikassa 60.

Paperinarua neulotaan levynä aina oikein, kunnes haluttu koko on saavutettu, itse käytin kaiken liikenevän narun. (Nämä kuvat on kyllä rikos valokuvausta kohtaan...) 

Käytetyt puikot ja valmis paperinarulevy.
Kun levy oli valmis ja päätelty, kieputin ledvalojohtoa sen sisälle pariin kerrokseen. Iskin sukkapuikot paperinarukääretortun päihin tueksi, ja ompelin reunat yhteen.


"Kyllä tästä avaruusmadosta vielä sisustuselementti leivotaan!"
Viimeistelin kranssin kieputtamalla somisteeksi erään lahjan ympärillä ollutta samettinauhaa, ja ripustin työn olohuoneen ikkunaan. Kranssin sisälle olisi voinut ommella pyöreän metallirenkaan tueksi, mutta yritin hieman oikoa... Kranssista tulee siis hieman soikea, kun sen laittaa roikkumaan. Mutta tulipahan taas omatekosen näkönen! :)

Valmis! :)
Valoisia syksyn viimeisiä viikkoja!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei:)Ootpas onnistunut tekemään kodikkaan näkösen valokranssin!Tuo narukudos varmaan häivyttää hyvin ledin suht. kirkkaan valon ja lopputulos on ´utuinen´ varmaan myös livenä.
Oot myös uusinut sivujesi ilmettä; nuo vanhat kirjaimet ovat melkein tarinoita jo itsessään...Ja kerrohan sitten, onko "alkukuvassa" kenties SE
hirvenkallo,joka taannoin oli Kv- päivien aikaan esillä??

S kirjoitti...

Kiitos! :) Kranssista tuli kyllä kiva, saattaa käydä niin, että se napottaa ikkunassa pitkälle kevääseen... Vanhat kirjaimet ovat kyllä viehkoja, vaikka hieman vaikealukuisia. Tulee mieleen eräs Abckiria ;)

Kv-päivien kallo saattoi olla myös Harlinin Jaanan, en mene nyt vannomaan, kun en muista. Mutta se alkukuvan kallo on majaillut useamman vuoden vanhempien pihassa, joten onpa sekin saattanut käydä jossain näytillä. Paljastuksena kerrottakoon, että kalloasiaa tulee seuraavaan postaukseen enemmänkin.