lauantai 2. maaliskuuta 2013

Viikkokatsaus 1/2

Miulla alkoi talviloma ja ajattelin aloittaa sen päivittämällä tänne viimeisen viikon kohokohtia. 

Torstaina 21.2. (joko siitäkin on niin pitkä aika?!) löysimme tiemme Länsi-Puijon koululle katsomaan Liikkuva teatteri Kepsutin näytelmää Pappa ja Merikilpikonna.
Esityksen alkua odotellessamme leikimme turistia ja räpsimme kuvia mm. koulun ruokalassa olevista hauskoista ja inspiroivista kuppihahmoista.

Tuo pikkuneiti on tosi symppis :)
Herra Harja
Itse esitys oli sanalla sanoen mahtava! Näytelmä oli kokonaisuudessaan laadukkaasti toteutettu eikä se ollut perinteinen lasten- ja nuortennäytelmä lässyttävine ja mukahauskoine eläinhahmoineen. Suosittelen katsastamaan näytelmän tai vaihtoehtoisesti tilaamaan poppoon esiintymään (ks. Kesputti-linkki yllä).
Näytelmän Pappa ja merikilpikonna Poika eli Henna Eronen
Alla olevassa kuvassa on merikilpikonnan suomalaisen viittomakielen viittoma. Ja samalla sain hyvän tekosyyn esitellä kynsiäni, jotka ovat kasvaneet kivasti. Vasemmassa peukalon kynnessä näkyvä piste on neulahuovutusneulasta tullut mustelma, jonka avulla on hauska seurata kynnen kasvunopeutta :)

Merikilpikonna, peukut toimivat "evinä"
Pulpettikuva saa toimia samalla myös jonkinlaisena asuesittelynä. Sain muutama viikko sitten kaappejaan raivanneelta siskoltani perinnöksi kolmet farkut, hameen, kaksi mekkoa ja kaksi paitaa; suosikeiksi nousseet pillifarkut näkyvät kuvassa. Haluaisin esitellä enemmänkin vaate- ja kenkähankintojani blogissa, mutta tuntuu etten saa niistä edustavia kuvia sitten millään...

Lauantaina olin jalkeilla jo puoli seitsemän aikaan (eli aikaisemmin kuin arkena :D) ja siitä kehkeytyikin mukava päivä. Aamulla ja iltapäivällä toimin hovikuljettajana ja hoidin kotia. Illemmalla pääsin koeponnistamaan ihan oikeaa hulavannetta, jota oli huomattavasti helpompi pyörittää, kuin sellaista muovista rutkulaa; vaikka alla olevasta in action-kuvasta voisikin päätellä toisin. Ilme kuitenkin kertonee, että veri ei maistu suussa ja vatsalihakset saivat treeniä sekä vanteen pyörittämisen että itselleen nauramisen seurauksena.

Helppoa ja hauskaa. Tai ainakin hauskaa.
Illalla menimme Lillukan, Lallukan ja Sallukan kanssa laulamaan karaokea. Tai tytöt lauloivat ja keräsivät faneja, minä keskityin taputtamiseen. Ylitin itseni julkilaulamisen sijaan toisella tavalla ja pukeuduin violetteihin farkkuihin. Hurjaa! (Eikä aivan niin kamalaa, kuin ensin ajattelin.)

Värivarkut
Sunnuntaina tehtiin koko perheen voimin visiitti sukumme patriarkan, 98-vuotiaan isänisän luokse. Viikonlopun hurahdettua nopeasti ohi, oli aika palata opinahjoon ja suorittaa pari koetta pois päiväjärjestyksestä.

Torstaista tuli (tähän mennessä) viikon kivoin päivä, kun tapasimme Terin kanssa pitkästä aikaa. Vaihdoimme lahjojakin; minä sain Teriltä ystävänpäivälahjan ja hän puolestaan joululahjan. Ajatushan se on tärkein, ei ajoitus, eikö.

Vaahtokarkeilla täytetty perhosboxi
Kävimme tutustumassa Kuopion uusimpaan kirpputoriin, kirpparilla.fi:hin. Siellä on yli 400 myyntipöytää, joista tutkimusmatkailija voi löytää vaikka mitä aarreita ja kallisuuksia. Kirppari oli siisti ja avara, tuotteet olivat hyväkuntoisia ja hinnat kohtalaisia. Taidan esitellä omat ostokseni Viikkokatsauksen kakkososassa, jotta tästä ei tule turhan pitkää sepustusta. Ja kerron myös talossamme sattuneesta "tulipalosta"! 


Tavaraa silmänkantamattomiin
Teri löytöjensä kanssa

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei; on teillä ollut vauhtia ja mikä parasta: HAUSKUUS ISKEE LÄPI :-)
Hienoa tuo patriarkkamme luona käynti
-sekö lienee osaltaan inspiroinut näkemään ja kokemaan omin silmin ja korvin kaikkea pientä, kaunista ja nostalgistakin! -Sinun lila-uutuudet saivat minut muistamaan ekat oikeat hiihtohousuni; väri oli hiukan tummempi. JATKAKAA samaa rataa :)-L-

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olen alkanut todella kaivata juttujasi... Tietenkin/kuitenkin ymmärrän ajankäytön rajallisuuden ja tehtävien priorisoinnin juuri tänä keväänä. Tsemppiä vaan päiviin:) L

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys! Urakat on takanapäin ja mittava määrä haasteita edessä :-)
Toivottavasti ehdit viettää myös pieniä omia hetkiä Suvessa... -L-