tiistai 19. helmikuuta 2013

Kotikutoista: kynäpurkit

Tämä on aika vaatimaton tuunaus, mutta lopputulos miellyttää silmääni sen verran, että ajattelin jakaa näperryksen teidänkin kanssanne. Alunperin kaavailin purkeista kynttilälyhtyjä ja laitoin ne vedellä täytettynä pakkaseen. Jäätyneitä peltipurkkeja pystyy nakuttelemaan nauloilla tai vastaavilla, eivätkä ne mene ikävästi lommolle.

Vierailuni Nappi&Nauha-käsityöliikkessä kuitenkin muutti suunnitelmiani. Ostin sieltä muutamia pitsejä, koristenauhoja ja nappeja ja sormeni syyhysivät päästä käyttämään niitä johonkin. Päätin hyödyntää jouluaskarteluista ylijääneen vaaleanpunaisen spraymaalin ja suihkaisin sitä purkkien pintaan. Hieman koristeita kehiin ja voilà, kissan järsimillä puuväreillä ja lyijykynillä on keväiset säilytyspurkit.

Säilyketölkit uusiokäytössä
Kenties nakuttelen niitä kynttilälyhtyjä syssymmällä... :)

6 kommenttia:

Banshee Blackify kirjoitti...

Sinäpä se oot näpsäkkä!:) voisi ehkä itsekin tuollaiset purkit tuunailla!

S kirjoitti...

Kiitos! :) Tämmösiä pikkunäpräilyjä on kiva tehä, kun saa nopeesti valmista ja tavaroilla on joku funktiokin. Että siitä vaan tuunailemaan, noi näyttäs hyviltä vaikka minkä värisinä.

Anonyymi kirjoitti...

Ovatpas NUO PURKIT viehkoja! Meilläkin on joskus ollut moisia ja aikanaan tosi tarpeellisia kynien säilyttäjiä, mutta latteasti vain sellaisinaan :(
- Seuraa hyvä/huono? vihje. Mikäli tutuissa vielä on sauhuttelijoita, niin tonnikalapurkeista (harmaasta versiosta) saa mökkioloihin hyviä mukana kanniskeltavia tuhkiksia: jättää vain avatessa kantta pari senttiä reunaan kiinni. Lipan voi taittaa kädensijaksi. Tarvittaessa pintaan päällystys askista: "tupakkiin kuolee". -L-

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Onpa viehkoja kynäsäilöjä! Joskus männävuosina oli käytössä tuommoinen purkki EI TUUNATTUNA:( - ja aina löytyi kynät.
Tonnikalapurkki-ideaa tarjoan työstettäväksi. Harmaapintainen purkki avataan niin, että kansi jää n. 1,5 cm:n matkalta kiinni. Lippa nostetaan pystyyn. Se toimii kahvana ja myöhemmin kantena. Vain tupakoitsijoille mökkikäyttöön :) Päällystys myrkkyvaroituksin? -L-

Anonyymi kirjoitti...

Osio "arvaa harmittiko" tai "kyllä minä niin mieleni pahoitin" :-) kun tulee samat jutut moneen kertaan. Bloggerin tekniikka sanoi sivuillaan jotta HUPS Hävitin juttusi; sorry!ja jos toistuu niin ota hihasta kii. Ajattelin, että teen kuitenkin vain toisen sormiharjoituksen. Ja tässä sitä ollaan!!
Jos Sinulla on lomaviikko edessä, niin olkoon se hyvin rentouttava :)

S kirjoitti...

L, luulen, että jokaiselta kommentoijalta on joskus hävinnyt kommentti jonnekin bittiavaruuteen. Ja se tapahtuu todennäköisimmin just sillon, kun kirjottaa pitkän tekstin.

Loma on viikolla kymmenen, vielä on mm. parit käytännön kokeet eessä ennen sitä.

Ja kiitos vinkistä, toivottavasti muistuu mieleen myös "tositilanteessa".