keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Perhosia seinällä ja vatsassa

Shoppailin elukoille vähän ruokaa ja tarvikkeita Zooplussasta ja pakettien piti tulla kotiin asti jonkun riskin kuljetusalanihmisen toimittamina, mutta meidän talon summeritpa päätti pitää mykkäkoulua, kenties perjantai 13. päivän kunniaks. Siskoni tuli myöhemmin kylään ja informoi minua tästä faktasta puhelimitse pönötettyään rappusilla aikansa. Sisko lahjoi minua lakanoilla ja sen jälkeen suuntasin vielä töihin.  


Näitä ei voi olla koskaan liikaa. (Ja tuo kehys ei ole vieläkään löytänyt arvoistaan kuvaa... :/)

Virassa ahkeroinnin jälkeen riensin postiin noutamaan puketit. Sain heiltä kärryt lainaan, jotta saisin kamat autoon vaivattomammin, mutta lumen paljouden vuoksi kärryt tökkäsivät kiinni heti, kun pääsi rampilta alas ja jouduin kuitenkin kantamaan lootat uskollisen hoppani kyytiin. Se tosin oli vielä pientä siihen verrattuna mitä riemua 48 kilon raahaaminen kolmanteen kerrokseen aiheutti :P 


Kuivaruokaa, märkäruokaa ja kaloille hiutaleita
Sekä Rafinen että Defun naksut oli meidän misseille uusia tuttavuuksia. Annoin noita luomunaksuja niille runsaammin, kun olin kaverilla yötä ja normaalisti kupit ammottavat tyhjyyttään, kun palaan kotiin. Tällä kertaa yllätys oli suuri, kun kaikki nappulat olivat jäljellä! Tästä voi ilmeisesti päätellä, että kisut näkee mieluummin nälkää, kun pistelee noita kitusiinsa... Money well spent. 


(Jos joku kuopiolainen haluaa pussin kisuilleen testiin, niin täältä saa!)


Leluja ja naksutin
Tilasin myös muutamat lelut ja naksuttimen. Naksutinkoulutuskin on uusi juttu tässä huushollissa, joten katsotaan kuinka sen puuhan kanssa alkaa sujumaan. Liitin tähän yhteyteen ensimmäisen nettivideoni, jossa yllättäen nuorimmainen kisu koeponnistaa uutta lelua. Siitä siis saa tehtyä suljetun ympyrän tai tuollaisen pitkulaisen, kuten videossa. Osia voi tilata lisää ja väsäillä niistä mieleisensä radan.


Miro ja aktivointilelu-video. 


(Tästä videosta jäi uupumaan leijonan osa, kuten kokonaiskestosta näkyy, mutta en jaksa tuhlata enää yhtään tuntia tähän postaukseen.)


Tästä mainitsemastani yökyläilystä, tai pikemminkin siihen liittyvästä materiasta hieman seuraavassa. Sain näin jälkikäteen aiemmin saamani joululahjan (Simon's cat seinä- ja taskukalenterin^^) lisukkeeksi kasan koruja. Vaihdoinkin heti kieleen uuden ihanan killuttimen.


Herkullisia värejä 


Kävin vierailemassa myös yhdellä kirpparilla, josta löysin ihastuttavan perhostaulun kokoelmiini. Kuopion kirppareilla en jaksa enää edes kovin usein käydä, kun niiltä ei tahdo enää löytyä mitään itseä miellyttävää. Kaikki tuotteet ovat melkein järestään ylihintaisia ja huonolaatuisia. Kuka maksaa valmiiks virttyneestä ja nyppyyntyneestä paidasta iskemättömän tuotteen hinnan? Tai kuka ostaa kosmetiikkaa, josta on käytetty jo kolme neljäsosaa? Entä mikä villitys on ryövätä isovanhempien vinttejä ja tuoda sieltä kaikki rikkinäiset emaliastiatkin myyntiin, koska ne on muka antiikkia?! Se, että hintalapussa lukee lainausmerkeissä "vanha" nostaa hinnan automaattisesti kaksinumeroiseen lukuun. Roar!


Löytyy joukosta tosin myös hupaisia myyjiä, tässä pari esimerkkiä yhdestä pöydästä. 
Hiirenloukku


Jäkätyksen poistaja

Remmiä
Ja nyt niihin omiin hankintoihin. Ensimmäisessä kuvassa on aiemmin kirppareilta hankkimani perhostaulut. Lisää tulee varmasti, jos vaan satun näitä löytämään. Oikean puolimmainen pari on hankittu eri ostokerroilla, mutta uskoisin, että taulujen tekijä on sama. Myyjä oli vieläpä nostanut hintaa, kun huomasi edellisen menneen kaupaksi... Ja minähän ostin; valaiseehan uusin Tiede-lehtikin, että ihminen on valmis maksamaan tuotteesta ylihintaa, mikäli kokee sen jo valmiiksi omakseen. Oon siis ikään kuin viaton! 


Entiset perhostaulut (ja vähän muutakin)
Uusin somistus.
Uusimmassa on ihanat aukkokehykset ja neljä siivekästä tieteellisine nimineen. Näitäkin ottaisin kernaasti lisää, sen verran viehkolta nuo reunukset saavat tämän yksilön näyttämään. Tältä uupuu vielä oma paikka, kuten ainakin kahdeksalta muultakin taululta! :D14 kommenttia:

Tarppinen kirjoitti...

Ihanaa kun kirjottelet, käyn aina lukee. Piristää mun harmaata arkea kuulla miten sulla menee. Halit!

S kirjoitti...

Tosi kiva kuulla, tehän P:n kanssa mua tähän innostitte! :)

Halauksia myös siulle!

Ravenoaris kirjoitti...

48 kg paketeilla yhteispainoa?!! Apuva. :D Ja minä kun just tilasin KAIKKI mahdolliset jutut kisuille Zooplussasta ja olin juuri silloin itse pois kotoa kun olisivat tuoneet ne. Voihan hemmetti, toivottavasti ei ole mitään järkyttävän painavaa kuormaa. :''D

Ja noista hienoista kirppislöydöistä tuli muuten mieleen tämä http://paskatkirppisloydot.blogspot.com/

Topsukka kirjoitti...

Mitä, onko P:llä blogi. Ihmeen nykyaikasia ootte noin vanhoiks naisiks ;)

Näitä "arkiblogeja" on kiva lukea, vielä kun kuviin saadaan enemmän ihmisiä, joko kirjottajaa taikka joku muu, niin tulee vielä lisää kuviinkin ns. mielenkiintoa. Ei että ne nyt olisi jotenkin huonoja, mutta että ihminen on aina sellainen joka saa vielä enemmän mielenkiintoa herätettyä :)

S kirjoitti...

Ravenoairis: Joo, yllättävän nopeesti paketti saa painoa. Sua oottaa varmaan 148 kiloa postissa ;P
Ja hah, mikä blogi! Oonkin joskus miettiny, että pitäs alkaa enemmänkin näpsiä kuvia noista "aarteista", joita meille tuputetaan.

Topsukka: Joo, me täti-ihmiset ollaan nykyään varsin valveutuneita.
Ja mitä kuviin tuleen, niin kaipa niiden lisäämistä vois harkita. Omat naamakuvat tuntuu vaan tylsiltä pitemmän päälle (joidenkin blogeissa ei muuta ookaan), asukuvia ei oikein oo, kun hengaan joko työ- tai kotivaatteissa :P Ja ehkä mulle on jääny kammo, kun omia kuvia ilmestyy nettiin lupia kysymättä, niin en viiti laittaa toisistakaan. Ja jos on monta ihmistä, niin sehän vaatii aikaa ja vaivaa vartoa kaikkien suostumusta ;)

Jenni L kirjoitti...

Tuossa taulussa on 2 samaa perhosta mitä omissani :) Jännä juttu, mistähän näitä on joskus saanut, nimittäin pienin on kulkenut mukanani Varkaudesta ja kaksi suurempaa ovat Lohjalta. Ainakin Oulusta löytyy mun pienelle sisarus ja nyt sitten Kuopiosta suurimmille.

S kirjoitti...

Jenni, sepä ois kiva tietää. Mie oon löytänyt nuo kaikki taulut Hämeestä ja yhen Forssasta joskus vuosia sitten. Lahjotin sen äidille, kun se tykkäs perhosista. Täällä oon törmänny pariin täytettyyn undulaattiin ja johonkin isompaan lintuun, jota en nyt muista. Mutta muuten noita eläinaiheisia sisustusjuttuja ei täällä pyöri.

Ps. Kuinka usein käyt Varkaudessa, oliko siulla siellä jotain sukujuuria?

Jenni L kirjoitti...

Oon Varkaudesta kotoisin :) Ja perhe siellä edelleen asusteleepi.

Savossa tulee käytyä ainakin pari kertaa vuodessa ihmisiä moikkaamassa, aina kun ahteri ja lompakko kestävät eeppisen bussimatkan.

S kirjoitti...

Ens kerralla infoa, niin tuun myös moikkaamaan? :)

Jenni L kirjoitti...

Miksipä ei! Tosin mulla on Kuopiossa kavereita joten voisin myös käydä siellä suunnilla vierailulla :)

Mari Mörkö kirjoitti...

Uus lukija täällä moi :) Kivalta vaikuttaa tää siun blogi, ei siis turha löytö ;)
Miun on pakko kommentoija, että miekin tilasin kissoilleni tuota "helvetin hippiruokaa"(niinkun asia miule esiteltiin) ja eivätpä kelvanneet täälläkään! Ja normaalisti nuo ahneet loppaleuat kiskoo kuppiaan tyhjäksi niin nopeaa kuin vaan mahollista. En tiiä mitä ne noihin on pistäny, mut ei todellakaan kelvannu. Ja jos vielä parannetaan tätä tarinaa, niin kerrottakoon että tilasin tietysti jokaista makua pussin...

S kirjoitti...

Moi Mari, kiitos iltani piristämisestä ja tervetuloa lukijaksi! :)

Ja voi ei niiden ruokien kanssa :/ Mitäpä keksit niille?

Mari Mörkö kirjoitti...

Kiertoon pistin ruuat, tällä hetkellä tosin ainoostaan yks pussi on löytäny uuden kodin :P Siellä kuulemma on uponnut tuo ruoka, mutta olisko jotain uutuudenviehätystä :P Eipä noita tosiaan raaski roskiin laittaa, jos jollekulle kelpais. Unohtu muuten sannoo, että aivan ihania nuo siun perhostaulut!

S kirjoitti...

Kiitos Mari! Kaveri tulee huomenna hakemaan multa koe-erän naksuja, kattoo uppooko kasvissyöjien taloudessa hippiruoka paremmin ;)