sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Konnevesi-päivät

Entisellä kotipaikkakunnallani, jossa asuin elämäni ensimmäiset 16 vuotta, järjestetään vuosittain nyt jo 11 päiväinen (!) tapahtuma Konnevesi-päivät. Päätapahtumia ovat Häyrylänrannassa järjestettävät Blues- ja Pop-konsertit sekä Savottamarkkinat.  Musiikkitapahtumista päädyin katsastamaan Popin, sillä Bluesissa esiintyi yksi überinhokkibändini Mamba.
Illan pääesiintyjä oli Jenni Vartiainen, jonka musiikista olen oppinut tykkäämään kenties tiuhan radiosoiton myötä. 

On se se, vaikka ette kunnolla erottaskaan ;)

Hiiohoi!
Perjantaina oli vuorossa Konneveden taiteilijoiden "Musta tuntuu"-näyttelyn avajaiset. Nautiskelimme taiteesta, livemusiikista sekä tarjoiluista.


"Maalaismaisema", yksi äitini näyttelytöistä
Asuni ei ollut mikään erikoinen, mutta silti se kirvoitti ehkä näyttelyn teemankin vuoksi kommentteja ja muistoja ihmisiltä. "Minunkin poikani pukeutuu aina mustaan, huonekalutkin on pitäny maalata..." Mitä siihen osaa sanoa. Hyvä juttu? :P


Avajaisasu 
T-paidan, vyön ja kengät olen ostanut kirpparilta, hame on ollut äidilläni käytössä nuoruudessaan ja nyt tuo yli 20 kesää nähnyt vaatekappale on yksi suosikeistani. Tuosta hameesta on tullut se vaate, johon voi turvautua silloinkin, kun mikään muu ei tunnu hyvältä päällä ja johon voi yhdistää monia eri yläosia. 

Illalla kävimme vielä siskoni kanssa rannalla ja näimme ehkä maailman pienimmät ja suloisimmat sammakkovauvat! Niistä oli hieman vaikea saada kameravanhuksellani kuvia, mutta alla muutama yritelmä, jotka toivottavasti nostavat suupielenne hymyyn.



Pyydysjärvi
Markkinapäivinä keskityin lähinnä etsimään herkkuja vatsani täytteeksi ja kotiinviemisiksi sekä sukuloimiseen. Yhden viiden euron mekon lunastin mukaani, mutta se näkyykin läpi, joten en päässyt vielä ulkoiluttamaan sitä. Äitini oli hankkinut kuvan mekon itselleen kirpparilta, mutta tykästyttyäni siihen, sain sen lahjaksi. Superia!


Kuvaajana toimi Mirja T.
Ettei tää nyt menis liian positiiviseks, niin isketään loppuun vielä nootti noista jalassani olevista popoista. DinSkon nettisivuilla oikein usutetaan linkkaamaan kenkiä blogiin, joten teenpä sitten niin. Ostakaa nämä kengät, mikäli haluatte jalkineet, joista lähtee sisäpohja irti jo muutaman käyttökerran jälkeen ja pitempään käveltyänne saatte vain jalkanne kipeiksi, kun mono ei anna lainkaan tukea... Harmillista, sillä nämä ovat ensimmäiset kyseisen puljun kengät, jotka aiheuttavat näin suuren pettymyksen. Luulisi, että lastenosaston kengissä riittäisi tukea kasvavalle (ja ei niin kasvavalle...) jalalle, mutta ei. 


Seuraavassa postauksessa esittelen teille alimman kuvan kuvauspaikkaa hieman enemmän. 

7 kommenttia:

Esmi kirjoitti...

Oi miten nättejä kuvia! Ja ihanat minisammakot. <3 Ois kivaa nähä taas jossain vaiheessa, ehkäpä sitten kun se blogimiitti järjestetään joskus? :D

S kirjoitti...

Mie mietin, että oonkohan missannu sen kokonaan. Ja ois kiva nähä, siitäkin hurahtanu jo varmaan kaks kolme vuotta, kun viimeks ollaan nähty! o.O

Esmi kirjoitti...

Et oo missannu, sitä ei vaan oo järjestetty. :> Siitä on kyllä pitkä aika, mut täällähän myö sillon nähtiin. On siitä varmaan se kolmisen vuotta ainaki, koska en mie sillon kai koulussa viel ollu. :D

Celibrye kirjoitti...

Silmäpuoli Sari tässä moi =). Kaitsu käski kommentoimaan. Mä lähinnä joka kuvasta heittänyt sille jotain kommenttia, tyyliin: voisit meikata mun silmän, niin yksi vain, mä tuunaan ton lapun sitten tai onhan niitä jos tossa pläjä. Tekstiilialan ammattilaisista, että täällä yks jolla ois pelit ja vehkeet tossa odottamassa jos vaikka oikeesti ompelis jotain. Hirsimökissäkin on legendaa ja säkin tykkäät kiertää kirppareita =). Pääsisit joskus suomen suurimpaan Salon suurkirppikselle. Sulla on perhosia seinällä, mulla lensi yksi syyskuun keskiyöllä ikkunasta sisään ja siitä kasvoi perhosen ja pantterin tarina olkavarteen. Joo puli puli puli, tarttee lopettaa ennenku menee maku meikäläiseen =)

S kirjoitti...

No hei Sari ja kiva, kun blogi herättää keskustelua! :)

Ikaalisissahan on Euroopan suurin kirppari (ainakin viime kesänä näin oli) ja käväisin siellä. Taisin ostaa jopa neljä lasia.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Vaihtelevaisen talvikelin = 02/2012 keskellä on mukava piipahtaa kuvissa vaikka Pyydysjärven rannalla. Onneksi teillä on niin paljon kotiseuturakkautta, että käytte porukalla joka kesä Konnevesi-päivillä. Lieneekö Marjan töistä "tavallisia kuvia". Hänellä on tuo luomisen lahja ihan ehtymätön! - Leena

S kirjoitti...

Pyydysjärvi on mitä mainioin paikka. Niinkuin on koko kyläkin. :)