sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kuuluuhan sitä!

Ensinnäkin: hengissä ollaan!
Mulla meni jotenkin hermo koko blogitouhuun, mutta nyt oon leppynyt... On ollu kiva pitkästä aikaa lueskella mitä muut ovat hankkineet ja puuhailleet, joten päätin katkaista omankin hiljaiseloni ja rääpiä kokoon sekametelipäivityksen. 


Miulle kuuluu tällä hetkellä verrattain hyvää, muutin kuukausi sitten uuteen, isompaan asuntoon. Olin haaveillut muutosta jo pitkään, mutta sopivaa asuntoa vain ei tuntunut löytyvän. Alkukesästä yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä muutti pois Kuopiosta ja juuri samaan aikaan asuintaloni kolmannesta kerroksesta vapautui 30 neliötä isompi asunto. Kävin näytössä kilpailemassa kuuden muun katsojan kanssa uudesta kodista ja onnistuin kuin onnistuinkin vakuuttamaan vuokranantajan siitä, että juuri minä olisin paras valinta. Minulla oli vahva usko siihen, että pääsisin muuttamaan, ajankohta tuntui suorastaan kohtalon sanelemalta.
  Nyt on suorastaan ihmeellistä, kun kaikkialle joutuu oikeasti kävelemään (vrt. 22 neliötä ja 52 neliötä :P), mulla on kunnon pakastin, oikean kokoinen hella, vaatehuone, keittiönpöytä mahtuu keittiöön jne. Luksusta! Kuvia en vielä laittele, koska kaikki on niin keskeneräistä. Tuntuu, että lamppuja ja mattoja pitää ostaa kymmenen lisää, että piisaa! :D Kävinkin jo pudottamassa "muutaman roposen" Ikean kassaan...


Pertti Jarla, Fingerpori
Ennen juhannusta käväisin myös elämäni ensimmäisessä Syn/\psissa Tampereella. Kuopiolaisena olen tottunut, että keikat alkavat jo klo 22, mutta tuolla pääesiintyjä aloittikin vasta puoli kahdelta eikä ennen sitä ollut tarjolla kummoisia pumppuja. Eräänkin bändin "musiikki" herätti lähinnä käsiaseen kaipuuta tanssijalan vipattamisen sijaan -.- 
   Itse olin kuskina ja pitkien taukojen ja odotuksen vuoksi seuralaiseni alkoivat olla ennen Hocicon lauteille astumista kauniisti ilmaistuna hiprakassa. Hocicon lavalle saapumisen jälkeen tylsyys oli kuitenkin tiessään ja tanssin koko keikan ajan hurmoksessa. Kuvia ei valitettavasti ole, sillä kamerani muhi kuoman laukussa useamman viikon ajan... (Olin liian laiska noutamaan sitä huiman kolmen kilometrin päästä, huoh.) 


Seuraavan kuvan viehättävään neitoon törmäsimme eräällä taukopaikalla, menomatkalla Tampereelle. Emme kehdanneet jäädä selvittämään oliko hänen mahdollinen seuralaisensa paennut meitä johonkin pusikkoon, vaan jatkoimme naureskellen matkantekoa.


Suomineito (Kuvaaja, Ilmari Kaappa)
Toinen kohokohta keikan lisäksi oli se, että pääsin kolmen vuoden tauon jälkeen ratsaille. Tästäkään en onnistunut haalimaan tätä yhtä kännykkäkuvaa parempaa otosta, mutta eiköhän sekin riitä elävöittämään tätä muistelojen tulvaa ;)


Pamiina-poni
Juhannukseni oli muutenkin paras tähän astisista; kävin savusaunassa, poreammeessa, poltettiin kokko, ammuttiin ilotulitusraketteja, telmin koirien, kissojen ja yhden muksunkin kanssa, maakuntamatkailtiin, grillailtiin ja tutustuin uusiin, ystävällisiin ihmisiin.


Seuraavaksi poimin teille muutaman kivan hankinnan, jonka olen viime aikoina tehnyt.
Ensinnäkin kävin Anna WildRosen-kurssilla tutustumassa hauskaan tapaan taiteilla ja hyödyntää kaappien "näitä-voi-tarvita-vielä"-jämävarastoja. Materiaalipöydästä poimin mukaani mustan teepannun, mutta en kuitenkaan hennonut päällystää sitä, vaan otin sen tarkoituksenmukaiseen käyttöönsä. Tampereen-visiitilläni vierailin myös Koskilinnan kahvikaupassa hamstraamassa erilaisia irtoteelaatuja, joita sitten hauduttelen iltojen viiletessä. Pannun alla on ihana, kiemuraisilla kuvioilla koristeltu pannunalunen, jonka lunastin kahdella ja puolella eurolla Radio Kirppikseltä.Tämä seuraavakin pannu on ostettu Radio Kirppikseltä, sen hintaa en ehkä kehtaa ees laittaa tähän, kun vannoutuneet kirppistelijät purskauttaa juomansa tietokoneen näytölle...  (Okei, se makso kympin. "Mut kun se oli niin ihana!") Tähän en kehtaa juomaa lorautella, mutta silmänruokana se kyllä toimii.
Innostuin alkukesästä myös vanhoista ja erikoisemman mallisista pulloista. 
Tuohon vihreään Rotan Surma-pulloon liittyy pieni yllärikin. Poimin pullot erään vanhan talon ullakolta (ihan luvan kanssa) matkaani ja kun aloin pestä niitä juoksevan veden alla, huomasin, että vihreän pullon sisällä on jokin möykky, joka ei suostu luikahtamaan ulos pullonsuusta. Tarkemmin asiaa tutkittuani tunnistin möykyn hiireksi! Tai sellainen se oli ollut joskus aikoja sitten, nyt sitä saattaa kutsua vain muumioksi. Sinetöin suun superturvallisesti ja -hygieenisesti vessapaperilla ja voin tarpeen tullen ällöttää ihmisiä esittelemällä mitä oikein haudon "aarteena" hyllyssäni :P


Aine on todistettavasti toiminut ainakin yhden eläimen kohdalla...

Vanhat, nahkakantiset kirjat miellyttävät myös silmääni.
Huh, vaikka kuinka yritin tiivistää ja poimia vaan jännimpiä juttuja, niin silti tästä tuli näin pitkä! Ehkä mie nyt kirjottelen taas useemmin, tämähän oli mukavampaa, kun muistinkaan. :)


Pakko vielä ympätä tämä juttu: Näin viikon sisällä kolme kertaa ketun!

4 kommenttia:

Esmi kirjoitti...

Kivaa kun oot saanu suuremman kämpän, itellenikin kelpais! :> Oot tehny kans hienoja löytöjä, aika jännittävä tuo vihreä pullo ja sen sisältö. ;) Olis kyllä kiva jos kirjottelisit useemmin!

S kirjoitti...

Harkihin jo koko touhun lopettamista, mutta kuitenkin ostoksia tehessä tuli miettineeks, että mitähän tästä sais aikasiks blogiin. Ehkä tästä ei enää pääse eroon ;)

Anonyymi kirjoitti...

Niin, sun pitäis kirjoitella ehdottomasti useammin ;) Oi, vanhat pullot on ihania, niitä ois kiva hamstrata! -Riikka

S kirjoitti...

Nyt en kuitenkaan tee mitään kirjottamisen arvosta :P
Mut yritän kylli!