keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Sminka med mig fortsättar

Jatkoa seuraa miun aikataululla yllättävän nopeasti ;)
Heti kärkeen; anteeks järkyttävät painträvellykset, mutta parempaan en tähän hätään pysty. Katsokaa siis näitä suuntaa antavasti :)

Valoa, varjoa ja punaa
Valoja ja varjoja on hieman hankala mennä yleisesti neuvomaan, sillä jokaisen kasvot tarvitsevat muotoilua hieman eri tavalla. Tavoitteena on kuitenkin saada kasvot näyttämään ovaaleilta. Ylläolevaan kuvaan olen kuitenkin laittanut ns. varmat paikat. 

Valkoinen kaari on siis valoa eli esimerkiksi vaaleaa luomiväriä. Sitä voi laittaa kulmaluulle ja hieman ohimoille päin kuvan osoittamalla tavalla. Itselleni laitan valoa myös nenänselkään.
Varjostus tulee taas poskiluun alle (ei kuitenkaan noin suurelle alueelle...) ja se häivytetään huolella hiusrajaa kohti. Itselleni laitan tämän lisäksi varjostuksia myös leuan alle, nenänpieliin, hieman otsaan sekä leukaluun päälle kulmikkuutta häivyttämään. 
 
Minulle on opetettu, että poskipunaa laitetaan kolmion muotoisesti kuvan osoittamalle alueelle, toiset taas tahtovat laittaa sitä koko poskipäälle. Kummin tahansa teetkin, niin muista jälleen häivytys.

Seuraavaksi teen kulmat. Käytän niiden tekemiseen viistoa kulmakarvasivellintä ja ruskeaa luomiväriä, sillä se levittyy minusta luonnollisemmin kuin kynä. Lopuksi harjaan ylimääräisiä pois. Kynälläkin voi pehmentää vaikutelmaa piirtämällä pieniä "karvoja" omien sekaan.


 


Jälleen yksi painthirvitys :D Kuvassa siis näytetään kuinka kulmien oikean pituuden voi tarkistaa. Aseta esimerkisi kynä tai sivellin nenänpieleen ja katso alkaako kulma oikeasta kohdasta. Loppupään pituus taas tarkastetaan asettamalla mittatikku kulkemaan nenänpielestä ja silmän ulkonurkan kautta. Mikäli kulma on sinne asti, se näyttää luonnolliselta.

Silmämeikistä en nyt laittanut sen kummempia ohjeita. Laitan luomille helmiäisvalkoista luomiväriä, teen rajaukset nestemäisellä eyelinerilla (joskus pakkauksen siveltimellä, joskus omalla rajarilla) sekä ylä- että alaluomelle, laitan valkoista kajalia ja rutkasti ripsiväriä taivutuksen jälkeen. Huulissa on vain huulirasvaa.
Valmis!

3 kommenttia:

Esmi kirjoitti...

Oi, kiitos tästäkin! :)

Pari kysymystä: Mitä ainetta käytät tuohon varjostamiseen?

Entä laitatko eyelineriä yläluomella myöskin ripsien alapuolelle? Eli niinkun siihen "vesirajaan"? :D Kun miusta tuntuu et kun harjottelen tuota rajauksien laittoa, niin miulla jää aina paistamaan tuo "vesiraja" ihan valkosena. Ja jos laitat, ni miten saat sen pysymään?

Kiitos kiitos kiitos!

S kirjoitti...

Varjostamiseen voi käyttää vaikka aurinkopuuteria, tummempaa meikkivoidetta... Ite käytän itse asiassa vaan tummempaa poskaria.

Niitä nestemäisiä rajareita ei kannata laittaa silmään, sisäpuolelle vaikka mustaa kajalia. Mie teen rajauksen pienillä vedoilla. Voit ensin tehä vaikka kajalilla ja sitten maalaat sen päälle. Ja sitä väriä vaan pitää koittaa töpöttää siihen ripsirajaan kiinni, ei oo oikein muuta keinoa. Venytätkö sie luomea, kun teet rajauksen? Paremmin saa oikeastaan, jos ei venyttele.

Mulle tuli äsken postissa uus meikkisivellinpaketti, joten laitan siitäkin tässä viikon sisällä jotain selvitystä. Niitäkin, kun on niin monenlaisia :) Koitan koota vaikka semmosen alottelijapakkauksen, millä pääsee alkuun.

Esmi kirjoitti...

Okei, kiitos. :>

En oo venytelly, mutta tuota värin tuputtamista voisin joku päivä kokeilla, jos saisin sillä sen näyttämään paremmalta.

Joo, tee ihmeessä semmonenkin postaus jos vaan jaksat ja haluat! :)