tiistai 30. marraskuuta 2010

Sminka med mig!

Esmin innoittaman teen kuvasarjan omasta meikistäni. 
Olen aiemmin opiskellut meikkaaja-maskeeraajaksi ja nyt syksyllä aloitin kosmetologiopintoni. Toiveena (ainakin tällä hetkellä) olisi päästä joskus kemppariin töihin :)

Alkutilanne
Yleensä aloitan meikin tekemisen sipaisemalla luomille silmämeikin pohjustusvoidetta n. nuppineulan pään kokoisen nokareen kummallekin luomelle. Seuraavaksi tulee meikkivoide, jota levitän koko kasvojen alueelle sekä kaulalle, sillä päänkannattimeni on hieman eri värinen kuin kasvoni ja dekolteeni. Muista tarkistaa ettei jää rajoja. Levitän meikin sienellä, sillä meikkivoidesiveltimeni (Duroy) on jotenkin kökkö (ammatimainen arvio.. ;))
Meikkivoide
Virheiden peittämisen vuoro
Meikkivoiteen jälkeen on correctorien eli peiteaineiden vuoro. Pääperiaatteena on, että virhekohtien päälle laitetaan vastaväriä, joka peittää sen. Esmes punaisten näppyjen päälle vihreää, kuten kuvassa olen laittanut silmien väliin. Laita väriä vain näpyn päälle ja häivytä kevyesti vaikka sormin tai sienellä.

Oikean silmän alle olen laittanut kahta väriä (joita ei siis vielä ole häivytetty), toinen peittää ja toinen tuo valoa, vasen on meikkaamatta. Punainen raja on piirretty siksi, että sen yli ei peiteaineita kannata laittaa ellei halua näyttää valkopandalta. Correctorien käyttöä voi testailla vaikkapa Wet'n'Wildin paletilla, jota saa ainakin Seppälöistä ja Sokoksilta noin viiden euron hintaan. Siinä lukee vielä kannessakin mihin mitäkin väriä käytetään :) Peiteaineita voi myös sekoittaa meikkivoiteeseen ja peittää näin suuremmat alueet, kuten punoittavat posket.

Näiden jälkeen kiinnitän meikin irtopuuterilla (koostumukseltaan "jauhomaista") painelemalla, käyn läpi kaikki alueet, joille olen laittanut meikkivoidetta. Kivi- eli puristepuuterit sopivat paremmin meikin korjailuun.
Valmis pohja
Loppuun vielä kuva tököteistä.


Tarvikkeet pohjan tekoon käyttöjärjestyksessä
1. Lumenen silmämeikin pohjustusvoide
2. Revlonin nestemäinen meikkivoide (eli fluidi), sävy Ivory
3. Graftobianin correctorpaletti (eli peiteaine)
4. Graftobianin irtopuuteri, Translucent
Jatkoa seuraa toivottavasti lähiaikoina. Aamuisin ei oikein ehdi kuvailemaan (eikä valitettavasti aina meikkaamaankaan kunnolla...).  
Kivaa viikkoa kaikille! :)
Ps. Meikki suojaa ihoa pakkaselta, mikä onkin nyt ajankohtaista.

2 kommenttia:

Esmi kirjoitti...

Jee, kivaa! Kiitos kovasti. :> Odottelen innolla jatko-osia!

S kirjoitti...

Kysele sitten, jos joku kohta on epäselvä.
Noita meikkivaihtoehtojakin on nykyään niin paljon, siks koitan pitäytyä vaan tuossa mitä ite teen kuin että hirveesti lähtisin rönsyilemään joka suuntaan. Enkäpä ees tiiä kaikista kunnolla :P