tiistai 24. huhtikuuta 2012

Aurinkoa ja anatomiaa


Viikonloppuna kävin Konneveellä, olin ihan yötäkin. Sunnuntaina käytiin siskon kanssa kävelemässä ja yritettiin samalla rikastua keräilemällä pulloja. Parin tunnin käppäilyn saldoksi tuli 1,30€, joka jaettiin toki kahteen pekkaan. Vaikka saalis ei tuossa mielessä kovin valtaisa ollutkaan, niin sainpahan tallentaa verkkokalvoilleni ensimmäiset kuvat perhosista ilon huudahdusten saattelemina.


Nokkosperhonen, kuva Luontoliitto
Sattuihan sillä matkalla hassujakin. Erästä tölkkiä tyhjennellessäni ihmettelin miksi se tuntui niin painavalta ja neste valui verrattain nihkeästi ulos. Hetken metalliputkea hytkyteltyäni mieleeni hiipi etäinen tuttuuden tunne ja kurkkasin tölkin sisälle. Ja ah, sisällä lekotteli puoliksi karvaton hiirulainen. Tämä on siis jo toinen kerta vuoden sisällä, kun löydän juoma-astian sisältä elukan. (Ks. tämä postaus, jos toisen siimahännän tarina ei ole vielä tuttu.) Varmistuipahan ainakin se, että kyllä ne talttahampaat vaan tunkee itsensä puteleihin ihan omatoimisesti. Tätä en sentään ottanut hyllyäni "koristamaan", sillä se haisi sen verran etovalle eikä Battery-tölkki ois muutenkaan ollut kovin erikoinen sisustuselementti. Meinasin ottaa riemuksenne kuvan tölkin suulta pilkottavasta hännästä, mutta saniteettiviranomaiset korjasivat ydinjätteen parempaan säilöön päiväunieni aikana. No, mut sielunsilmäilkää!


Ja aasinsillan kautta jatketaan kodin koristamisesta. Oon ollut nyt monta kuukautta sisustamatta kotiani ihmeemmin, joulunaikaan hain lahjakortilla pari mattoa vessaan, mutta en oo kauheasti käytellyt niitäkään. Nyt ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ja rupesin ideoimaan, että mitä tänne saisi rajallisella budjetilla hankittua. Ens alkuun alotin kevyesti ja hommasin vaan kehyksiä. Ostoslista täydentyi myös lipastolla, verhoilla, lampulla, ruukuilla... Pitäs ostaa uus tv:kin, kun nykynen sano sopimuksensa irti. Ääni kuuluu, mutta valkoisena vilkkuva näyttö meinaa aiheuttaa epilepsiakohtauksen terveellekin. 
Alla pari kuvaa uusista, ihanan keväisistä tauluista.


Romanttista! <3
Leonardo Da Vincin anatomiakuvia. Aitoja ja alkuperäisiä, se lienee kysymättäkin selvää.
Tänään poikkesin asioiden hoitamisen lomassa myös Glitterissä ja ostin itselleni hopeakorvikset. Olisin oikeastaan halunnut napit, mutta kun sopivankokoisia ei ollut tarjolla oli tyytyminen kakkosvaihtoehtoon. Korut ovat sopivan sirot, mutta lukot ovat kyllä todella veemäiset. Oon nyt yrittänyt yhteensä lähes puolentunnin ajan saada rilluttimia korviini, mutta en ole onnistunut saamaan yhtäkään paikoilleen! Voisikohan hintaan sisältyä asennuspalvelu...?


Sorminäppäryys- ja kärsivällisyystesti 4,90€/2kpl
Että näin jännää tänne, kaikki elukatkin on hengissä ja paranemaan päin. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!! Meidän pihassa lennähteli nokkosperhonen 23.4. Lintusia on kaikennäköisiä ja -kokoisia närhistä peipposiin vakiotinttien kavereina pähkinöitä napsimassa.
(Aikojen takaa-osastolta tuli mieleen korvikset, ei-hopeiset. Niiden takia kulku vei SPR:lle putsaukseen...) Ja kevään juhla lähestyy - siispä HYVÄÄ VAPPUA! -L-

S kirjoitti...

Nyt on västäräkkikin nähty, vielä uupuu pääskynen, niin loru on käyty loppuun.
Nuo lävistykset osaa toisinaan olla kinkkisiä. Terveinä ne on kauniita :)