sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Matka on määränpää

Kävin kaverin kanssa ajelemassa männä viikolla ja ajattelin jakaa kanssanne palasen siitä mitä reissusta löytyi. Muuta tavoitetta matkalla ei ollut kuin se, että halusin käydä edes kerran tänä talvena ajamassa jäätiellä. Tilanpaljouden  lisäksi houkuttelee sekin, että pääsee tarkastelemaan rakasta kotikaupunkia eri vinkkelistä. Hurruuttelimme siis päämäärättömästi, pysähdyimme katselemaan maisemia ja vaihdoimme kuulumisia. Jonkun aikaa kuljettuamme eksyimme Alahovin viinitilan tiluksille (?) ja siellä aitauksessa röhki villisika. Olen aiemmin käynyt villisikafarmilla ja muistan vain sen järkyttävän hajun mikä siitä laumasta lähti. Tämä yksinäinen töpselikärsä vaikutti kuitenkin varsin ystävällismieliseltä ja rohkaistuin hetken sen käytöstä seurattuani lähemmäs aitausta. Porsimo olikin oikein iloinen saatuaan rapsutuksia ja minä hykertelin tyytyväisenä; koskaan ei tiedä mitä kohtaa, kun uskaltaa vain heittäytyä hetkeen ja antaa välillä tien vain viedä.


Jäätie
Hämärän hyssyä
Valtakunnan tehtaanpiiput sylkee mustaa savuaan...
Nuo karvakorvat! <3
Nöf!
Ripsun rapsun
Eilen vietin Earth Hour-tapahtumaa, mutta loppu Kuopio oli näemmä tietämätön koko häppeningistä. Käytiin Miron kanssa ulkona kävelyllä ja kaikkialla valot pohottivat tekoauringon teholla. Pyörähdin myös pikaisesti ihmisten ilmoilla juor...juttelemassa, tein kyseenalaisen kaljanjuontiennätykseni (kaksi kappaletta, entinen oli puoli tölkkiä :D) ja kömmin ajoissa nukkumaan. Olipa ihana herätä tietäen ettei tarvitse tehdä mitään mitä ei halua. Toisinsanoen tänään on kotipäivä<3

Minimiekkis, kuva täältä
Ja akvaan on putkahtanut ainakin kahdeksan uutta minimiekkapyrstöä.^^ Muutama huomattavasti pienempi poikue on mennyt parempiin suihin, mutta nyt olen antanut pintakasvuston rehottaa enemmän, jotta pikkuruisilla on paljon piiloja ja mahdollisuus ruokailla turvallisemmin. Ja taitaa sitä emännälläkin olla vähän kevättä rinnassa... :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hämärän hyssyä... ihanaa kotisuomea. Onpa hyvä, että jäitten aikaan olet ollut liikenteessä. Ajokiellot on jo nyt voimassa. Ja olipa komea isosika!
- Jaakko Tepon musikaalisika kera Ismo Apellin on muutamana aamuna ilahduttanut minua tv:stä käsin. Oli liikuttavaa nähdä, miten vanhustentalon mummut ja papat tykkäsivät Karvakavereitten kärsä- ja kuonokommenteista. - Ja aika viehko on se pieni kalanen. Meillä a-vaariossa on yksi merihevosen näköinen,hyvin nopeasti viilettävä kala. Sitä on luultavasti jokin isompi minivaiheessa puraissut. Hmh; huhtikuussa ollaan; eikun menoksi! Terkuin -L-

S kirjoitti...

Oli silloinkin jo vettä jäällä ja Itkonniemellä oli muutama autoilija rannalla pohtimassa uskaltautuisivatko ollenkaan veden päälle. Johdatin sitten letkaa :)

Se kala on sitten ollut jo nuorena nopsa, kun on onnistunut karkaamaan surman suusta. Mielenkiintoista seurata pienoiskoossa kuinka luonnonvalinta toimii; eihän tuonne muuten mahtus vettä kalojen joukkoon, jos kaikki selviäisivät.