maanantai 8. heinäkuuta 2013

Paloturvallista sisustamista

Joku lukijoista (ja kotonani vierailleista) on saattanut pistää merkille, että pidän esineistä, joita ei tule aivan jokaisella vastaan. Joku on saattanut myös huomata, että dyykkaan silloin tällöin. Nyt bongasin roskalavalta "vastuttamattoman" esineen. Yritin ensin onkia sitä sateenvarjon avustuksella kätteni ulottuville, mutta kun en onnistunut, niin loikkasin ninjan lailla lavan laidan yli ja käppäilin hakemaan aarteeni. Pyyhittyäni asbestit hameestani, suuntasin kotiin sommittelemaan uutukaista seinälle. Se löysikin helposti paikkansa sammutuspeitteen ja jauhesammuttimen välittömästä läheisyydestä. Alla olevassa kuvassa kyltti on paikoillaan, sammutuspeite sentään on kaupasta ostettu! :)

Sammutuspeitteitäkin löytyy desingkuosiin käärittynä ja netistä löytyy vinkkejä sammutusvälineiden maastouttamiseen. Tällöin ne eivät kuitenkaan ole yhtä helposti havaittavissa ja käytettävissä kuin, jos ne ovat esillä sellaisina kuin niiden kuuluukin olla. Saattaahan talon väki tietää, että sammutuspeite on siivouskaapin perukoilla, kauniisti virkatussa pussukassa, mutta vieraat eivät. Ja jos sisustuksessa ei voi peittää jotakin, niin sitä kannattaa korostaa.


Kun saan vielä Paola Suhosen Lento-palovaroittimen kärpäseksi kattooni, niin olen täysin tyytyväinen keittiöni paloturvallisuuteen.

Paola Suhosen "Lento"

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh!vastustamaton tuo "palotaulu" !
Muuten sammutuspeittojen naamiointi närästi minua kovasti, kun huomasin lehdestä moisen idean vallanneen markkinat. Eikö se palavanpunainen olisi edelleen paras huomioväri kiperässä paikassa. Toinen juttu sitten on Suhosen palokärpänen, joka tekee työn yläilmoissa ja äänellään -kai edelleen sillä kirkuvankimeällä.
Keksihän lisää mojovia ideoita! -L-

S kirjoitti...

Ideoita tulee sitä mukaa, kun löytyy kivoja esineitä, joille on sitten pakko keksiä joku sijoituspaikka. Joskus ajattelin, että hankin vain esineitä, joille keksin heti sijoituspaikan. Mutta huomasin käveleväni sisustusonneni ohi, joten muutin taktiikkaa. Kaikki vaan mukaan, kyllä ne paikkansa löytää ;)