sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Puita ja muita

Hiihtoloma kului lähinnä maalla kissalauman kanssa sekä lepäillessä. Perjantaina käytin kisut rokotettavana, isommat olivat ilokseni laihtuneet, vaikka pelkäsin, että painoa olisi tullut lisää, kun tuppaavat närppimään myös Miron penturuokaa. 
Reissuista selvinneenä haluankin laittaa pienen varoituksen sanan lemmikkirattaista, joiden suosio on nousussa. Ostin omani NetAnttilasta, mutta myydään näitä kyseisiä kärryjä muuallakin (ks. esim. alla oleva linkki). 

Tuotekuva
Rattaat vaikuttivat ensi alkuun hyviltä ja monikäyttöisyys sai minut klikkailemaan tuotteen ostoskoriin. Yritin olla kaukaa viisas, sillä jos pentukisuni sattuu kasvamaan mini-ilvekseksi, niin säästän sekä käsiäni että hermojani luopumalla kantokopasta. Rattaat saapuivat kuitenkin ennen matkustajaa, joten en päässyt testaamaan niitä käytännössä. Nyt, muutaman käyttökerran jälkeen olen lievästi sanottuna pettynyt ja jopa vihainen, sillä kissat mahtuvat karkaamaan kopasta! 

Ensimmäisen kerran näin tapahtui onneksi autossa, joten kissa ei lähtenyt teille tietymättömille eikä ehtinyt aiheuttaa vaaratilannettakaan, kun en ollut yksin liikenteessä. Toisella kerralla aikuinen Leevi-kissa luikahti kopasta sillä aikaa, kun pyörähdin ulkona pakkaamassa tavaroita peltilehmän pötsiin.

Irrotettavan kopan sivut laitetaan vetoketjuilla kiinni, mutta etuosassa on vain yksi nipsu. Ja solisluuttomana luikerona kissa voi halutessaan änkeä itsensä ulos mistä tahansa, mistä pää vain mahtuu menemään. Harmikseni joudunkin nykyään laittamaan kopassa matkaavalle eläimelle kaulapannan ja hihnan ja vyöttämään sen kiinni sisäpuolelle. En tiedä onnistuisiko joku ompelija keksimään tuohon paremman kiinnityssysteemin...
Äh, olipas siinä nurinaa kerrakseen!

Sitten iloisempiin ja onnistuneempiin ostoksiin! 
Kävimme pikkusiskoni kanssa Jyväskylän Kodin Ykkösessä katsastamassa tarjonnan. (Toim. huom. syksyllä 2011 Kodin Ykkösen pitäisi rantautua Kuopioon ja kesällä 2012 Ikean. Tuskin maltan odottaa!) Iloksemme huomasimme, että Ykkösessä oli meneillään Yllätyspäivä, jolloin kaikista lakanoista sai -35% alennusta. Rohmusin kärryihini Luhdan Laulun sekä iki-ihanat Kelohonka-setit. (Niitä saa nyt myös mattoina! Ja käytän nykyään ihan liikaa sulkuja...) Maltankohan edes nukkua noissa, kun keskityn vain ihastelemaan niitä ;)

Laulu
Pulut suoraan pakkauksesta nykästynä
Kelohonka
 Perjantaina poikaystävä tuli kyläilemään matkassaan aikoja sitten (siltä se ainakin tuntui...) tilaamani luomien värityssetti.

6 kommenttia:

Jenni L kirjoitti...

Kaunis kyllä tuo kelohonka, onnistunutta designia.

Voi ei noiden rattaiden kans.. toivottavasti saat jonkun ratkaisun niihin. Meillä musta poika on nyt palleja kevyempi ja menomatkalla repi kuljetuskopan oven saranoiltaan! :D

S kirjoitti...

Haha, tiesi mitä on tulossa. Minkäs ikänen se nyt onkaan?

Ventovir kirjoitti...

mä en tykkää tuosta kelohonka jutusta yhtään :P nykyään jokaisella on sitä jossain ja ite näin sitä ensikerran kun olin vielä opiskelemassa ja joku teki siitä takin itellensä joka oli opettajien mielestä NIIIN hieno ja minusta se oli ihan järkyttävä kuosinsa puolesta.
Että näin.
On muute pirusti luomivärejä tuossa paletissa!

Esmi kirjoitti...

Hö, ompa kyllä typerät rattaat kun niissä tuommosia vikoja on. :< Ite en ollu kyllä ikinä ees tuommosista rattaista kuullu!

S kirjoitti...

Ventovir, sie oot sit vissiin erilainen nuori :P
Ja joo, nyt ei tarvii ostella ylihintasia yksittäisiä luomivärinappeja Suomesta. Yllätyin, kun ykskään ei ollu hajonnu kuljetuksessa.

Esmi, eikö ookin kökköä! Kiva kuskailla niitä, kun saa koko ajan pelätä, että luikahtaako ne varotoimenpiteistä huolimatta pihalle. Niiden piti helpottaa miun elämää, ei päinvastoin.

Jenni L kirjoitti...

Hitto mua ärsyttää kun ei onnistu tuo kommenttien tilaus :(

Poju on nyt 7kk ja kiinnostui pikkaisen liian kiihkeällä tavalla meidän simsutytöstä..jonka vuoro leikkuulle on muuten huomenna. Iiks.